TV: Oavgjort i Romderbyt – efter fem (!) stolpträffar i första halvleken

Serie A

Aleksandar Kolarov gav Roma ledningen, Luis Alberto kvitterade för Lazio.
Romderbyt slutade oavgjort, där det var smått osannolika fem stolpträffar bara i den första halvleken.

Roma och Lazio drabbade under söndagen samman i säsongens första Romderby. Det blev en händelserik match som gav hela fem stolpträffar i den första halvleken och sex totalt.

Lucas Leiva tryckte i väg en volley tidigt som träffade stolpen och sedan rasslade ramträffarna in. Nicolo Zanilo träffade stolpen två gånger för Roma, medan både Ciro Immobile och Tucu Correa bägge gjorde det för Lazio.

Halvlekens enda mål kom istället från Aleksandar Kolarov. Romaförsvararen satte kyligt bollen från 11 meter efter att Roma fått straff då Edin Dzeko träffat Sergej Milinkovic-Savic på armen.

Kvitteringen kom i den andra halvleken. Immobile drev in bollen i straffområdet och när Romaförsvaret hamnat i knäet på Pau Lopez spelade han smart bollen bakåt till Luis Alberto. Där kunde mittfältaren slå till och sätta bollen 1-1 mellan ett par försvarare.

Målet blev matchens sista trots ytterligare ramträff i den andra halvleken samt ett bortdömt mål för offside och ”Derby della Capitale” slutade oavgjort, 1-1. Det innebär att Roma fortsatt inte har vunnit två matcher in på säsongen, medan Lazio nu står på fyra poäng.