TV: Osimhen dominerade efter försenade matchstarten

3:36

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Napoli ska försöka hänga med i kampen om Champions League-platserna och är ute efter en seger i lördagens hemmamöte med Cagliari.

Men inför avspark meddelade klubben att matchstarten hade förskjutits med en halvtimme och i stället skulle inledas klockan 18:30 på grund av säkerhetsskäl.

Football Italia skriver att det har funnits en oro på grund av väderläget i staden. Sajten uppger att lokala myndigheter behövde tid på sig för att inspektera så att man säkerställa att taket på arenan inte har tagit någon skada av de hårda vindarna som har dragit in över Neapel.

När startelvorna presenterades stod det klart att svenske Jens Cajuste finns med från start på Napolis centrala mittfält.

När matchen väl drog igång var det Napoli som tryckte på för ett ledningsmål och man får också oerhört nära att spräcka nollan. Men mittbacken Amir Rrahmani träffade virket med sin nick från nära håll efter en halvtimmes spel.

Men Napoli fortsatte att satsa offensivt och med 20 minuter kvar skulle också Victor Osimhen lyckas få dit det efterlängtade 1-0-målet.

Men bara ett par minuter senare kom kallduschen. Detta efter att Leonardo Pavoletti varit påpasslig och stött in ett lågt inspel från nära håll. Glädjen i bortalaget blev dock kortvarig.

Ytterligare tre minuter senare kunde nämligen Khvicha Kvaratschelia ge Napoli ledningen ännu en gång efter ett imponerande förarbete av just Victor Osimhen.

Efter 2-1-målet skapade Cagliari ett visst tryck mot Napoli-målet. Men hemmaförsvaret lyckades freda sitt mål och Walter Mazzarri kunde andas ut efter en blytung seger.

Starelvor:

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Natan – Zambo Anguissa, Lobotka, Cajuste – Politano, Osimhen, Kvaratschelia.

Cagliari: Scuffet – Nandez, Goldaniga, Dossena, Augello – Makoumbou, Prati, Jankto – Oristanio – Pavoletti, Petagna.