TV: Pirlo avgjorde mot Atalanta med en riktig bomb

Italien

Andrea Pirlo blev stor matchhjälte för Juventus efter att han skjutit in 2-1 från 40 meter. Målet var riktig fotbollsgodis av mittfältskreatören.

Det var Juventus och Atalanta som ikväll mötes på Juventus Stadium där hemmalaget hade chans att glida upp i en tiopoängsledning i Serie A.

Matchens första farliga målchans gick till Atalanta när Masiello slumpartat fick bollen inne i  straffområdet. Men målvakten Gianluigi Buffon räddade närskottet och bollen gick till slut ut till hörna. Där skulle däremot Atalanta få jubla. Miggliaccio nådde högst upp på hörnan och nickade in 1-0. Bollen såg länge ut att inte vara över linjen men reprisen visade tydligt att det var ett klart mål.

I den 39:e minuten var det dags för nästa hörnmål i matchen, denna gång för Juventus. Efter kalabalik i straffområdet så var Fernando Llorente där med en tå och petade in kvitteringen.

Precis innan pausvilan bjöd Andrea Pirlo på matchens delikatess och det som skulle pratas om efteråt. Fotbollsgodis som bara han kan göra när han med sin speciella teknik bombade in 2-1 från 40 meter. Trots att det knappt ser ut som att italienaren tar i så flyger bollen stenhårt in i mål. Skottet var Juventus 14:e ligamål som man gjort utanför straffområdet. Det är mer än något annat lag i Europas topp 5-ligor.

Matchen slutade 2-1 och i nuläget så leder Juventus Serie-A med tio poäng ner till Roma på andraplatsen.

Publicerad 2015-02-20 kl 23:06