TV: Roma kom undan med ett nödrop i De Rossis återkomst

Serie A

Daniele De Rossi var tillbaka på Stadio Olimpico.
Då höll Roma undan och vann mot bottenlaget Hellas Verona - trots viss dramatik i slutminuterna.

4:39

Avbryt
Försök igen

Tidigare under veckan meddelade Roma att man sparkade huvudtränaren José Mourinho. In i hans ställe kom ersättaren, Daniele De Rossi – som är ansedd som en av klubbens största ikoner.

Under lördagskvällen var det dags för De Rossis första match som huvudansvarig för laget och då gick hans spelare ut och satte full fart från start.

I den 19:e minuter placerade Romelu Lukaku in ledningsmålet och sex minuter senare utökade Lorenzo Pellegrini hemmalagets ledning med sitt 2-0-mål.

Därefter fortsatte Roma att skapa chanser, men utdelningen uteblev och i stället skulle nedflyttningshotade Hellas Verona ta sig in i matchen.

Först missade Milan Djuric chansen att reducera från straffpunkten i den andra halvleken. Därefter skulle dock Michael Folorunsho lyckas reducera med en knapp kvart kvar att spela.

Men i stället för ett hårt tryck mot Romas straffområde lyckades gästerna inte få till någon ordentlig slutforcering och hemmalaget kunde hålla undan och vinna med 2-1 och därmed säkra en drömstart på Daniele De Rossis tid som Roma-tränare.

Roma: Patricio – Karsdorp, Llorente, Huijsen, Spinazzola – Bove, Paredes, Pellegrini – Dybala, El-Shaarawy – Lukaku.

Hellas Verona: Montipo – Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal – Serdar, Suslov – Folorunsho, Saponara, Mboula – Djuric.