TV: Romas jubel - se Pjanics snygga frispark mot Napoli

Italien

Roma kopplar greppet om Serie A-fotbollen.

Miralem Pjanic har gjort två mål mot Napol - medan Paolo Cannavaro blivit utvisad för filmning.

Mycket stod på spel när Serie A-klubbarna möttes på fredagskvällen. På förhand toppade Roma tabellen med sina 21 poäng, medan tvåan Napoli hade 19 pinnar.

Första 45 minuterna bjöd sedan på några heta chanser som inte resulterade.Roma hade en straffsituation när den formtoppade Gervinho gick omkull i en närkamp. Ingen signal från domaren dock. Sedan kom Lorenzo Insigne fri, men prickade stolpen från nära håll. Även Goran Pandev hade ett friläge som han inte klarade att omsätta i ett mål.

Istället dröjde det till halvlekens sista spark innan nollan sprack. Paolo Cannavaro hade orsakat en frispark utanför eget straffområde, och nu klev Miralem Pjanic fram för att förvalta den. Vilket han lyckades med – minst sagt. Med en härlig högerknorr lurade han Pepe Reina och 1-0 var ett faktum.

Med 20 minuter kvar att spela inträffade svarade Paolo Cannavaro för en fällning i straffområdet. I samma veva fick han sitt andra gula kort för dagen och visades ut. Miralem Pjanic var stensäker när han sköt in 2-0.

Målen avslutade en bra fotbollsvecka för Pjanic. I tisdags var han med och tog Bosnien-Hercegovina till fotbolls-VM.

Förlusten var Napolis första för säsongen. Laget ligger tvåa i tabellen, fem poäng bakom Roma och med lika många poäng som Juventus. Juventus spelar borta mot Fiorentina på söndag.

Roma: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho.

Bänken: Skorupski, Lobont, Torosidis, Burdisso, Romagnoli, Marquinho,Taddei, Bradley, Ricci, Caprari, Ljajic, Borriello.

Napoli: Reina; Maggio, Albiol, Britos, Mesto; Inler, Behrami; Callejon, Hamsik, Insigne; Pandev.

Bänken: Rafael, Armero, Cannavaro, Colombo, Dzemaili, Fernandez, Radosevic, Zapata, Higuain, Mertens
Publicerad 2013-10-18 kl 22:55