TV: Ronaldo nära fiasko i Serie A-debuten - Juventus vann på övertid

Serie A

Cristiano Ronaldo gjorde i dag debut för Juventus i Serie A.
Då räddade Federico Bernadeschi laget från fiasko på övertid.
- Jag är självklart glad, säger 3-2-skytten Bernadeschi efter matchen enligt Football-Italia.

I spelaren visas Sporten med höjdpunkter från Juventus möte med Chievo. Bilder från Strive.

Juventus stod tidigare i sommar för den största bomben i det här transferfönstret genom att hämta in Cristiano Ronaldo från Real Madrid. I kväll gjorde den portugisiske stjärnan ligadebut för klubben mot Chievo, vilket blev en tuffare match än han nog förväntade sig.

Juventus såg till en början ut att få en bekväm resa med tidigt ledningsmål. Sami Khedira blev redan efter tre minuter målskytt och gav Turinlaget ledningen i matchen. Det stod sig en bit in i första halvlek, men inte längre än så.

Chievo kvitterade i den 38:e minuten genom Mariusz Stepinski, framspelad av tidigare italienske landslagsmittfältaren Emanuele Giaccherini, som visade sig få en lyckad kväll på Stadio Marcantonio Bentegodi. Han nöjde sig nämligen inte med en framspelning, då han i den 56:e minuten även gav Chievo ledningen på straff till 2-1.

Juventus tryckte därefter på för ett ledningsmål och fick i den 75:e minuten till slut utdelning efter självmål av Mattia Bani till 2-2. Det gav laget fortsatt hopp om tre poäng.

Efter att Mario Mandzukic fick ett mål bortdömt efter VAR, så klev inhopparen Federico Bernadeschi fram på övertid som stor hjälte till 3-2-seger i ligapremiären.

- Jag är självklart glad, men oavsett mitt mål, så är jag glad över att det gick bra i vår första match med tre poäng, säger Bernadeschi enligt Football-Italia.

- Självklart behöver vi bli bättre, men det är tufft att hålla uppe tempot i 90 minuter i början av en säsong. Vi fick med oss poängen och det är det viktigaste nu, fortsätter han.

Ronaldo spelade hela matchen, men fick den här gången lämna planen mållös, men trots det med tre poäng med nya klubben i Italien.

Juventus ställs i den andra omgången mot Lazio på Juventus Stadium.

-
-
Publicerad 2018-08-18 kl 19:58

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.