TV: Ronaldo tvåmålsskytt när Juventus tog över serieledningen

Serie A

Juventus dödade mötet med Udinese i den första halvleken.
Efter två mål av Cristiano Ronaldo och ett av Leonardo Bonucci mäktade inte Udinese med att vända på matchen.
Segern gör att Juve går upp i serieledning.

Juventus fick en smakstart på matchen då de tog ledningen redan efter nio minuters spel. Leonardo Bonucci slog en fin crossboll som Paulo Dybala tog emot på bröstet, argentinaren vände runt och skulle dra till med vänstern men misslyckades med skottförsöktet. I stället hittade bollen Cristiano Ronaldos fötter. Portugisen klippte till direkt och det var 1-0 till Juve.

Knappt tio minuter från halvtid sjöng det till igen bakom Udineses målvakt. Gonzalo Higuain hittade Ronaldo med ett perfekt instick i straffområdet, portugisen klippte till direkt med vänstern och det var 2-0.

Precis innan pausvilan kom även 3-0 för hemmalaget. Merih Demiral nickade in ett hörna mot mål och där befann sig Bonucci som nickskarvade in Juves tredje mål för söndagen.

Andra halvlek var desto mer kontrollerande från hemmalaget som inte producerade något mer mål. Det gjorde däremot gästerna genom Ignacio Pussetto som tröstmålade i slutet.

3-1-segern gör att Juventus är ny serieledare i Serie A, en poäng framför Inter som spelar senare under kvällen. För Udinese går det desto tyngre, efter 16 spelade omgångar placerar sig klubben två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Juventus: Buffon - Danilo, Bonucci, Demiral, De Sciglio - Rabiot, Bentancur, Matuidi - Dybala, Higuain, Ronaldo.

Udinese: Musso - De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck - Avest, De Paul, Mandragora, Fofana, Larsen - Lasagna, Okaka.

Matchen börjar klockan 15.00 och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se.