TV: Sanchez sänkte Juventus - Kulusevski snuvad på titel

Då avgjorde Alexis Sanchez i den 121:a minuten och gav Inter segern.

3:51

Avbryt
Försök igen

Dejan Kulusevskis Juventus ställdes under onsdagskvällen mot Inter i den italienska supercupen på Giuseppe Meazza-stadion. Juventus har haft en tuff säsong, men hade i kväll chans att säkra andra raka supercup-titeln i Italien.

Inledningsvis var Juventus pressat av Inter, som skapade ett par möjligheter, men ju längre första halvlek led, desto mer växte Juventus in i matchen och i den 25:e minuten gav Weston McKennie Turin-laget ledningen till 1-0.

Juventus såg sedan även ut att vara på väg mot ett 2-0-mål, men i stället fick Inter straff och Lautaro Martinez kvitterade till 1-1 i halvtid.

Inter kopplade grepp om matchen igen i andra halvlek, men lyckades inte få utdelning. Kulusevski, som stod för flera fina aktioner, blev i sin tur utbytt i den 74:e minuten och fick därmed inte vara med på planen när finalen väl gick till förlängning.

Första förlängningskvarten var relativt händelsefattig och när matchen såg ut att gå mot straffläggning klev inhopparen Alexis Sanchez fram i den 121:a minuten och avgjorde matchen till seger för Inter och första supercuptiteln sedan 2010.

- Mästare är så här, ju mer de spelar desto bättre känner de sig. De kan göra saker som ingen annan kan. Jag spelade mot Lazio och jag tycker att jag borde startat i dag, då jag är i bra form, men det är tränarens beslut, säger Sanchez enligt Football-Italia och fortsätter:

- Jag var hungrig och jag ville vinna i kväll. Vi är på rätt spår och vi måste fortsätta så här.

För ett par år sedan imponerade Sanchez stort i Arsenal, men efter flytten till Manchester United vintern 2020 började det gå tyngre. Sedan flytten till Inter 2019 har det gått lite bättre, men chilenaren har samtidigt inte nått upp till samma nivå som i Arsenal.

Sanchez menar att han var väldigt spelsugen inför kvällens finalmatch, då han inte fått så mycket speltid som han velat under sejouren i Inter - både under förre tränaren Antonio Contes och nuvarande tränaren Simone Inzaghis ledning.

- Jag säger alltid att jag känner mig som ett lejon i en bur. Jag har inte spelat. Conte kom en dag och sa: "Ingen är som du". Han kunde sätta in mig med 15 minuter kvar i en final och säga att jag gjorde skillnaden. Jag sa: "Sätt in mig tidigare". Jag kan göra skillnad då också. Det här var lejonets rytande, säger chilenaren.

Inter: Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Dzeko, Martinez.

Juventus: Perin - De Sciglio, Rugani, Chiellini, Sandro - McKennie, Locatelli, Rabiot - Kulusevski, Morata, Bernardeschi.

Publicerad 2022-01-12 kl 23:34