TV: Seger för Ranieri i återkomsten - Olsen fick släppa in märkligt självmål

Serie A

Claudio Ranieri är tillbaka i Rom.
På måndagskvällen inledde tränaren med seger i en match där Robin Olsen fick släppa ett självmål förbi sig.
- Jag förstår inte vad som hände på Empolis mål, säger Ranieri enligt Football Italia.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter att ha åkt ut ur Champions League mot Porto i åttondelsfinalen så valde Roma-ledningen att avskeda tränaren Eusebio Di Francesco. In plockade man i stället ett välbekant ansikte i form av italienaren Claudio Ranieri, som tränade klubben mellan 2009 och 2011.

På måndagen var det dags för återkomst på Olimpico för Ranieri – och det slutade med seger mot bottenlaget Empoli, med 2-1.

Stephan El Shaarawy inledde målskyttet redan efter knappt tio minuter då han drog till med ett kanonskott en bit utanför straffområdet. Bara minuterna senare fick dock landslagsmålvakten Robin Olsen vittja nätet då mittbacken Juan Jesus på ett mycket märkligt sätt nickade in bollen i eget mål.

Innan den första halvleken var över kom sedan det som skulle visa sig bli segermålet. Patrik Schick nådde högst på Alessandro Florenzis fina frispark och nickade in 2-1. Just Florenzi fick sedan syna det röda kortet med tio minuter kvar, men huvudstadsklubben höll ut och inkasserade tre viktiga poäng i kampen på en Champions League-plats till nästa säsong.

- Det känns positivt med tanke på att det var en svår match med så många spelare borta (bland andra Cengiz Ünder och Daniele de Rossi) och att vi spelade med några som knappt spelat den här säsongen.

Vad gäller målet då Juan Jesus nickade bollen i eget nät är Ranieri förbryllad.

- Jag förstår inte vad som hände på Empolis mål.

Empoli hade en kvitteringsboll inne i den 89:e minuten, men efter VAR-konsultation kom domaren fram till att bollen tagit på Dimitri Oberlins hand och målet godkändes inte.

Ranieris kontrakt löper över den sista juni i år.

-
-
Publicerad 2019-03-11 kl 22:32

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.