TV: Smäll för Juventus i toppstriden - Napoli vann stormötet

Serie A

Juventus tryckte på för en kvittering i andra halvlek.
Men Turinlaget lyckades inte få bollen i nät i stormötet med Napoli.
- Vi förlorade på grund av en tveksam situation, säger Juventus tränare Andrea Pirlo.

Det var ett Juventus som jagade seger i toppskiktet av Serie A då man gästade Napoli. När startelvorna presenterades stod det klart att Dejan Kulusevski var utanför Juves elva och svensken fick därmed inleda på bänken.

Efter cirka 30 minuters spel tog Napoli ledningen. Efter en frispark från vänsterkanten träffade Giorgio Chiellinis arm en Napoli-spelare vilket gjorde att domaren valde att döma straff. Från elvameterspunkten var Lorenzo Insigne stensäkert när han distinkt tryckte dit bollen i nät fram till 1-0 för hemmalaget.

I andra halvlek tryckte Juventus på framåt för att få till en kvittering. Men trots en drös chanser fick laget inte utdelning och Napoli vann matchen.

Kulusevski byttes in med ungefär 20 minuter kvar men utmärkte sig inte nämnvärt för sitt Juventus.

Juventus tränare Andrea Pirlo menade att straffen som avgjorde matchen var tveksam.

- Vi förlorade på grund av en tveksam situation och det är synd att vi inte får med oss segern. Vi presterade på den nivå som krävdes, men vi fick inte med oss resultatet vi förtjänade, säger han enligt Football-Italia.

Pirlo fortsätter:

- Om du ger straff för det där då kan all kontakt innebära straff. Om vi fått en sådan straff hade det blivit mycket snack och klagomål.

Förlusten innebär att Juventus tappar mark i toppen och Milan har chansen att rycka ifrån Turinlaget under lördagskvällen då man ställs mot Spezia.

Startelvor

Napoli: Ospina - Di Lorenzo, Rrahimani, Maksimovic, Rui - Bakayoko, Zielinski, - Politano, Insigne, Lozano - Osimhen

Juventus: Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Danilo - Chiesa, Bentancur, Rabiot, Bernardeschi - Morata, Ronaldo