TV: Spezia chockade Milan - vann klart på hemmaplan

Serie A

Milan jagade seger mot Spezia.
Det blev förlust med 2-0.
- Det här var bortom mina vildaste fantasier, säger Spezias Simone Bastoni.

Milan var stora favoriter inför matchen mot Spezia under lördagen. Milanolaget hade dessutom chansen att distansera Juventus rejält i toppstriden av Serie A sedan Turinlaget förlorat tidigare under lördagen.

Så blev det inte.

I stället för en komfortabel seger för Milan hade laget problem att skapa chanser och tio minuter in i andra halvlek tog Spezia, som huserar på det undre skiktet i ligan, ledningen. Efter en omställning fick till slut Giulio Maggiore öppet mål och mittfältaren gjorde inget misstag när han rullade in 1-0.

Tio minuter senare skulle nästa kalldusch komma för Milan.

På en frisparksvariant fick Simone Bastoni fin träff med vänsterfoten och ytterbackens avslut från straffområdeslinjen satt distinkt bakom Gianluigi Donnarumma i Milans mål.

Zlatan Ibrahimovic spelade från start för sitt Milan men hade svårt att komma till några riktigt heta lägen. Närmast var han kanske med tio minuter kvar när han testade med en akrobatisk spark, men svensken blåstes av för farligt spel.

Milans förlust var lagets tredje under årets säsong och i morgon (läs söndag) har Inter chansen att gå upp i serieledning i Serie A. Då krävs seger mot Lazio på hemmaplan.

Spezias Bastoni till DAZN enligt Football-Italia:

- Det här var bortom mina vildaste fantasier.

- Jag är så glad för allas skull. Om vi fortsätter att spela så här kan vi åstadkomma stora saker.

Milans tränare Stefano Pioli:

- Vi måste såklart reagera på det här och det kommer vi göra. Spezia förtjänade att vinna i dag och det här är första gången under årets säsong som vi förtjänar att förlora. Vi hade inte kvalitet eller intensitet så våra motståndare kunde ta initiativet.

- Det här kommer vara en nyttig lärdom för oss alla. Vi måste inse att om vi inte presterar på en viss nivå kommer det bli pinsamt. Så blev det i kväll.

Startelvor

Spezia: Provedel - Vignali, Erlic, Ismajli, S Bastoni - Estevez, Ricci, Maggiore - Saponara, Agudelo, Gyasi

Milan: Donnarumma – Dalot, Kjaer, Romagnoli, Hernandez – Kessie, Bennacer – Saelemaekers, Calhanoglu, Leao - Ibrahimovic