TV: Styrkebesked av Inter - bortaslog Napoli

Då visade Inter klass.
3-0 mot Napoli gör att man är serieledare igen.

4:42

Tvåan Inter gästade fyran Napoli på Stadio Diego Armando Maradona i ett prestigefullt möte.

Matchen var full av intensitet och efter dryga halvtimmen gick ett sus genom publiken när Napolis Matteo Politano prickade ribban.

Strax före paus kom i stället ledningsmålet för Inter. Hakan Calhanoglu laddade utanför straffområdet - och med ett kanonskott satte han 1-0.

Napoli jagade kvittering, men i början av andra störtade Nicolo Barella in i straffområdet, tog emot en boll av Lautaro Martinez och en slalomräd senare gjorde han 2-0.

Hemmalaget försökte etablera tryck, men lyckades inte få hål på Inter - som stängde matchen i 85:e minuten via Marcus Thuram. 3-0.

Inter kliver därmed förbi Juventus och toppar återigen Serie A med två poängs försprång.

- Napoli är regerande mästare av en anledning, men de öppnade upp sig och vi drog nytta av det. Juventus är tuffast att möta, säger Barella till DAZN efter matchen.

Så startade lagen:

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Ostigard, Natan; Anguissa, Lobotka, Elmas; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Inter (3-5-2): Sommer; Darmian, De Vrij, Acerbi; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Thuram, Martinez