TV: Superduon tar Torino mot Europa - vände mot Verona

Italien

Ciro Immobile och Alessio Cerci är på väg att ta Torino till Europa. Duon gjorde båda mål i vändningen mot Verona och ha nu legat bakom 79 procent av lagets mål.

Alexander Farnerud kanske kan se fram emot Europaspel nästa säsong. Hans Torino går fram med stormsteg i Serie A och i mötet borta mot säsongens andra överraskningslag Hellas Verona låg man under med 1-0 i paus efter ett straffmål från Luca Toni.

Men i den andra halvleken vände gästerna. Ciro Immobile satte 1-1 framspelad av Omar El Kaddouri. Direkt efter målet satte Alessio Cerci ledningsmålet framspelad av samme El Kaddouri och i den 61:a minuten, tolv minuter efter kvitteringen bjöd Cerci tillbaka till El Kaddouri som fastställde slutresultatet till 3-1.

För dagen var det El Kaddouri som var inblandad i alla mål, men noterbart är att Alessio Cerci eller Ciro Immobile - Torinos superduo - och var inblandade med mål eller assist i alla.

Faktum är att någon av dem har gjort eller assisterat 31 av Torinos 39 mål den här säsongen.
79 procent av målen har duon alltså legat bakom. Ett hyggligt facit.

Torino är nu på allvar inbladat i kampen om en Europaplats. I och med att Napoli möter Fiorentina i cupfinalen, två lag som med högsta sannolikhet tar sig till Europa via ligaspelet, så kommer även sjätteplatsen i Serie A ge en plats till Europa League.
Torino ligger just nu sjua på samma poäng som sexan Parma.
Även Hellas Verona ligger på samma poäng men innehar åttondeplatsen, fyra poäng före Milan.

Alexander Farnerud kom till mötet med Verona med en förkylning i kroppen men kunde ändå göra ett kortare inhopp. Han byttes in i den 85:e minuten.
Publicerad 2014-02-17 kl 22:47