TV: Svanberg med assist - när Bologna vann målrik tillställning

Serie A

Underläge två gånger om.
Till slut vände Bologna mötet med Cagliari - efter att Mattias Svanberg assisterat till segermålet.

Efter femton minuter i mötet mellan Bologna och Cagliari slog Cagliaris skyttekung från i fjol till - João Pedro. Riccardo Sottil levererade ett inlägg in i Bologna-boxen - där João Pedro dök upp vid den främre stolpen och stötte in 1-0 till gästerna.

Precis innan halvtid skulle dock Bologna kvittera - och Musa Barrow gjorde det på läckert manér. 21-åringen fick bollen i den vänstra delen av Cagliaris straffområde, vände inåt, dribblade av en försvarare och avslutade med ett läckert högerskott i det bortre krysset.

1-1 i paus.

Givanni Simeone gav sedan gästerna ledningen på nytt i den andra halvleken efter ett läckert förarbete från Gabriele Zappa. Men Bologna svarade direkt.

Riccardo Orsolini nickade ner bollen till Roberto Soriano som tog med sig bollen innan han vackert placerade in 2-2 i det bortre hörnet. Bara fyra minuter efter 2-2 hade Bologna vänt på steken.

Mattias Svanberg spelade fram Barrow som klippte till utanför straffområdet. Avslutet? Intill stolproten vid Cagliari-målvaktens bortre hörn. 3-2 till Bologna alltså, vilket också blev slutresultatet.

Segern var Bolognas andra för säsongen, vilket gör att Svanbergs gäng klättrar till fjortondeplats i tabellen.

Bologna: Skorupski - De Silvestri, Danilo, Tomiyasu, Hickey - Schouten, Svanberg - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio.

Cagliari: Cragno - Zappa, Walukiewicz, Godin, Lykogiannis - Marin, Rog - Nandez, Joao Pedro, Sottil - Simeone.