TV: Viktig Milan-seger - Menez tvåmålsskytt

Italien

Ett pressat Milan tog en minst sagt viktig hemmaseger mot Albin Ekdals Cagliari under lördagskvällen. 3-1 blev slutresultatet.

Milan och tränaren Filippo Inzaghi har varit minst sagt pressade den sista tiden. Kvällens seger gjorde att laget fick lite lugn - åtminstone tillfälligt.

Jeremy Menez gjorde två av målen och Philippe Mexes ett. Diego Farias kvitterade efter 47 minuter till 1-1 och skapade lite nerv, men Mexes satte 2-1 bara minuterna efter.

I Cagliari gjorde Albin Ekdal comeback och fick äran att bära kaptensbindeln.

Så var matchen:

I den 21:a minuten öppnade hemmalaget målskyttet genom Jeremy Menez som fick till ett fint avslut strax utanför straffområdet. Det blev också den första halvlekens enda mål.

Direkt i den andra halvleken tappade Milan boll på offensiv planhalva och Cagliari kunde ställa om. Faria avslutade sedan snyggt utom räckhåll för Lopez i målet.

Bara minuten senare kunde Milan återta ledningen genom Philippe Mexes som dorg dit en volley efter hörna. Efter 78 minuter kunde Menez göra sitt andra mål för kvällen, och 15:e för säsongen, när han var iskall från straffpunkten.

Tränaren Filippo Inzaghi är rejält pressad och en seger är ett måste mot Cagliari i kväll. Ett Cagliari där svenske mittfältaren Albin Ekdal är tillbaka - som lagkapten dessutom.

Milan: Lopez - Abate, Paletta, Mexes, Antonelli - Poli, De Jong, Van Ginkel - Honda - Destro, Menez.

Cagliari: Brkic - Gonzalez, Ceppitelli, Diakite, Avelar - Ekdal, Crisetig, Donsah - Farias, Sau, Mpoku.

Publicerad 2015-03-21 kl 22:45