TV: Zapata hattrickskytt i Atalantas galna målkalas

Serie A

Duvan Zapata stod för ett hattrick mot Lecce.
Då vann ett offensivt Atalanta med hela 7-2 på bortaplan.

Atalanta har under den här säsongen spelat en offensiv fotboll och hade inför söndagens ligamöte med Lecce på bortaplan gjort 63 mål, flest av alla lag, den här säsongen i Serie A. Då blev det ett nytt målkalas den här eftermiddagen och utökad ledning i "målligan".

För det var aldrig något snack om saken på Stadio Communale Via del Mare, även om första halvan av matchen var relativt jämn. Atalanta tog i 17:e minuten ledningen efter ett självmål av Giulio Donati, utökade fem minuter senare genom Duvan Zapata, men gick än dock till halvtidsvila med ett oavgjort resultat, 2-2.

Därmed var det först i andra halvan som det blev islossning. Zapata gjorde ytterligare två mål, Josip Ilicic ett, Luis Muriel ett och Ruslan Malinovskij ett till 7-2-seger. Atalanta är därmed fortsatt på fjärdeplats i den italienska högstaligan.