TV: Zlatan briljerade när Milan krossade Catania

Italien

Zlatan Ibrahimovic var på spelhumör mot Catania och stod för ett mål, en assist och åtskilliga snygga framspelningar.

Redan efter två minuter föll Robinho precis utanför straffområdet och Milan fick frispark. Zlatan Ibrahimovic stegade fram och dunkade bollen i muren, ut till hörna. På hörnan nickade Thiago Silva utanför i bra läge.

I den sjunde matchminuten hittade Zlatan fram till Robinho med en sagolik genomskärare. Brasilianaren hakades upp av Davide Lanzafame och domaren blåste straff. Zlatan tvekade inte när bollen låg på straffpunkten utan sköt in 1-0 lågt och hårt bakom Andujar i Cataniamålet.

24 minuter in i halvleken drog Zlatan en långboll i djupet mot Robinho. Brasilianaren utmanade sin försvarare, som halkade i gräset. Avslutet satt sedan snyggt i bortre burgaveln.

Bara en minut senare stod Zlatan för ännu en läcker framspelning, den här gången till Clarence Seedorf. Andujar kom dock ut bra och kunde blockera holländarens skott.

I andra halvlek fortsatte Milan att trumma på. Zlatan hittade återigen Robinho med en genomskärare. Andujar räddade skottet, men bollen studsade ändå in via Lodi.

Tre minuter efter självmålet slog Gianluca Zambrotta in en målvaktsretur till 4-0.

Milan gick i och med segern om Juventus i tabellen. Turinlagets kvällsmatch mot Napoli har skjutits upp på grund av storm.

Publicerad 2011-11-06 kl 17:11