Två assist av Farnerud i Torino-vinst - Jansson orsakade straff

Italien

Alexander Farnerud låg bakom Torinos 3-2-seger över Cesena på bortaplan med två assist.
Landsmannen Pontus Jansson orsakade en straff som gav hemmalaget 2-2 i 85:e men räddades av Maxi Lopez mål i den 87:e minuten.

Pontus Jansson och Alexander Farnerud.

Både Alexander Farnerud och Pontus Jansson startade för Torino borta mot Cesena i Serie A. Och svenskarna skulle vara inblandade i mycket. Farnerud serverade först Marco Benassi till 1-0 och sedan Fabio Quagliarella till 2-0. Gästerna såg då ut att gå mot en komfortabel seger.

Men i slutminuterna av den första halvleken fick Cesena straff. Franco Brienza reducerade och gav hemmalaget nytt mod inför den andra halvleken. Och kvitteringen skulle komma. Fem minuter från slutet fick Pontus Jansson bollen på handen och domaren pekade på straffpunkten och varnade den svenske backen. Brienza klev fram igen och stänkte dit kvitteringen.

Jansson skulle dock slippa bli syndabock för poängtappet. Bara två minuter efter kvitteringen, i den 87:e minuten, hittade Fabio Quagliarella fram med en vacker passning till Maxi Lopez som skickade in avgörandet.

Segern gav Torino andrum och gör att man nu är på en 13:e plats, sex poäng över nedflyttningsstrecket.

Publicerad 2015-01-18 kl 17:12