Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: QSI planerar köp av Sampdoria

Serie A

QSI har redan Paris Saint-Germain som flaggskepp. 
Men nu kan organisationen förbereda ett köp av Sampdoria, för att utöka sitt klubbnät. 

4:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Anthony Dibon/Craig Brough/Bildbyrån

Se när Sampdoria föll tungt mot Milan.

Sampdorias kris är total. Sportsligt är laget redan klart för Serie B inför kommande säsong och ekonomiskt har den nuvarande ägaren, Massimo Ferrero, försatt klubben i en ännu djupare kris.

Men nu kommer uppgifter som gör alla Sampdoria-supportrar hoppfulla på nytt.

Enligt uppgifter från L’Équipe är Qatari Sports Investments (QSI) i långt gångna förhandlingar kring att köpa klubben från Ferrero. Detta som ett steg i att bygga upp nätet av klubbar, som innehåller flaggskeppet PSG och portugisiska Sporting Braga sedan tidigare.

Enligt uppgifterna är planen dock inte att QSI ska äga klubben helt själv. Planen är nämligen att ägandeskapet ska delas med ASER Ventures, som är majoritetsägare i Leeds United. Planen att Leeds ordförande, Andrea Radrizzani, tar huvudansvar för Sampdoria.

Annons

L’Équipe uppger att det finns en tydlig konkurrent kring köpet av Sampdoria. Men känslan inom QSI och ASER Ventures är enligt uppgifterna positiva kring ett köp.

Sedan tidigare har det rapporterats om att QSI även är intresserade av att gå in som ägare i spanska Malaga och som minoritetsägare i brasilianska Santos.

Publicerad 2023-05-25 kl 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto