Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Svenskt bolag kan köpa Inter

Serie A

Kinesiska Suning Holdings Group sägs vilja sälja Inter.
Nu är svenska bolaget EQT intresserat av att köpa Serie A-giganten, rapporterar Financial Times.
- Inga kommentarer, säger EQT:s Nina Nornholm till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det är under torsdagen som den amerikanska affärstidningen skriver om att nya företag intresserar sig för att köpa Inter. Favoriten till att lyckas med detta ska vara BC Partners, men även det svenska investmentbolaget, EQT, ska vara intresserat av att köpa hela eller delar av klubben, rapporterar Financial Times.

- Vi har ingen kommentar på rykten så jag kan inte hjälpa dig, säger Nina Nornholm på EQT:s informationsavdelning till Fotbollskanalen.

- För oss handlar det om ett rykte och jag kommenterar inte rykten. Det florerar många sådana om många olika bolag så tyvärr kan jag inte säga något.

Hon avslutar:

ANNONS

- Vår policy är att vi inte kommenterar rykten. Och det är tyvärr den kommentaren jag kan ge.

Att Suning Holdings Group är intresserat av att sälja hela eller delar av sitt ägandeskap i klubben är inget nytt. I italiensk media har det förekommit rapporter om detta de senaste veckorna och det är främst tre företag som uppgetts vara intresserade av att köpa delar eller alla Suning Holdings Groups andelar. EQT är ett av dessa bolag, där dock brittiska BC Partners uppges vara de som ligger längst fram i samtalen med den italienska storklubben. Ett annat bolag som också uppges vara intresserat av att köpa in sig i Inter är det USA-baserade bolaget Arctos Sports Partners. 

Suning Holdings Group äger just nu 68.5 procent av Inter och anledningen till att de vill sälja dessa, eller delar av dem, ska vara att Inter drabbats hårt av coronapandemin och förra året rapporterade en förlust på drygt 100 miljoner euro.

ANNONS

Rapporter säger också att det är oklart om LionRock Capital, som äger de resterande andelarna i Inter, vill sälja sin del i klubben.

Vilka är då EQT? Det är ett svenskt investmentbolag som grundades under mitten av 1990-talet.

På EQT:s hemsida går det att läsa:

"EQT grundades 1994 då Investor AB (ett svenskt industriellt holdingbolag grundat av familjen Wallenberg), AEA Investors (en nordamerikansk private equity-grupp), SEB och en grupp individer (inklusive Conni Jonsson och Thomas von Koch) bildade ett privat equity-rådgivningsföretag för att utnyttja grundarna för industriellt arv och expertis för att ge råd om fonder om att investera i och förbättra företag".

Företaget börsnoterades under 2019 och enligt en artikel från Expressen som skrevs i augusti har börsinträdet inneburit stor framgång för företagets ägare, där 17 av företagets partners är miljardärer.

ANNONS

Tidningen Financial Times skriver att Inter är värderat till 900 miljoner euro, drygt 9 miljarder svenska kronor.

Förra året hade EQT ett förvaltat kapital på omkring 40 miljarder euro, motsvarande 400 miljarder svenska kronor.

Dagens Industri skrev så sent som i november förra året att familjen Wallenberg är Sveriges utan tvivel mäktigaste finansfamilj.

Publicerad 2021-01-14 kl 20:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto