Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Zlatan övertalade Morata

Serie A

Alvaro Morata ser ut att hamna i Milan.
Enligt La Gazzetta dello Sport har Zlatan Ibrahimovic övertalat den spanske strikern.

1:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan ser du ett Morata-mål.

Zlatan Ibrahimovic, som numera arbetar för Milans ägare RedBird som "senior advisor" i den italienska storklubben, har uppgetts piska på för att de rödsvarta ska värva Alvaro Morata. Den italienske journalisten Gianluca Di Marzio uppgav i dagarna att bollen låg i den spanske strikerns händer och han ska ha bestämt sig för att gå till Milan.

Enligt La Gazzetta dello Sport har Zlatan Ibrahimovic haft en avgörande roll i Moratas val. Under ett telefonsamtal ska svensken övertygat 31-åringen om att lämna Atlético Madrid och Morata själv ska ha avgett ett löfte om att han kommer att flytta till Milano.

Annons

Morata har kopplats ihop med en rad klubbar den senaste tiden, däribland Manchester United och Al-Qadsiah, men försäkrade att han skulle bli kvar i Atlético Madrid. Det verkar dock bara ha varit tomma ord. Enligt La Gazzetta dello Sport pågår kontraktsförhandlingar med Milan. De rödsvarta ska ha erbjudit ett kontrakt över tre säsonger med en årslön på fyra miljoner euro, ungefär 45 miljoner kronor, netto plus bonusar. Morata å sin sida begär ett fyraårskontrakt med en årslön på 5 miljoner euro, lite mer än 55 miljoner kronor. Men parterna väntas dock nå en överenskommelse inom kort, enligt La Gazzetta dello Sport.  Uppgifterna gör gällande att övergången kan bli klar på måndag. 

Förhandlingarna mellan klubbarna lär inte bli ett hinder eftersom strikern fått grönt ljus till att lämna den spanska huvudstadsklubben, enligt Diario AS. Han sägs ha en utköpsklausul på 13 miljoner euro, nästan 150 miljoner svenska kronor. Detta har Milan rapporterats vara redo att betala.

Annons

Morata har tidigare spelat för klubbar som Juventus, Real Madrid och Chelsea.

Publicerad 2024-07-10 kl 13:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto