Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Utsatt för rasistiska hånrop - kritiseras av Milanbossen

Kévin Constant reagerade starkt mot rasistramsor från läktaren. Ändå kritiseras han av Milans vicepresident.

– Det är oacepptabelt, men man får inte lämna planen, säger Adriano Galliani till AP.

Försäsongen har startat och Milan matchades mot Sassuolo från de lägre divisionerna under tisdagen. När då Serie A-klubbens spelare Kévin Constant från Guinea skulle ta ett inkast fick han rasistiska glåpord och ramsor riktade emot sig. Han reagerade på samma sätt som när lagkamraten Kevin-Prince Boateng utsattes för en liknande behandling under fjolåret, genom att sparka upp bollen på läktaren och själv lämna planen.

Efter matchen deklarerade det italienska fotbollförbundet att en granskning av det inträffade inletts med syfte att undersöka om Sassuolo ska straffas, och i så fall hur hårt.

Samtidigt fåt Kévin Constant kritik - från sin egen klubbledning.

- Det han drabbades av är avskyvärt, oacceptabelt. Men man kan inte lämna planen på det sättet. Så gör man inte, säger Milans vicepresident Adriano Galliani enligt AP.

I fallet med Boateng lät det annorlunda. Den gången gick Milans president Silvio Berlusconi ut och berömde sin spelare för att ha visat civilkurage och handlingskraft. Han tyckte även att det var bra att resten av laget som en solidarisk gest vägrade att spela klart den pågående matchen.

Publicerad 2013-07-24 kl 19:26
Annons
Annons
Annons