Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
15v

Var misstänkt för doping - nu friad: "Fyra månader lång mardröm över"

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Giuseppe Rossi testade i maj positivt för doping.
Nu är förre italienske anfallaren friad från misstankarna. 
"I dag slutade en fyra månader lång mardröm", skriver han på Twitter. 

Tidigare italienske landslagsanfallaren Giuseppe Rossi testade i maj positivt i en dopingkontroll efter mötet mellan Benevento och Genoa i Serie A. Enligt den italienska tidningen Gazzetta dello Sport hade anfallaren det förbjudna ämnet dorzolamid i blodet, vilket bland annat förekommer i ögondroppar.

Den italienska antidopingmyndigheten yrkade på att anfallaren skulle bli avstängd i ett år, samtidigt som Rossi själv hävdade sin oskuld, då han förklarade sig med att han fick i sig ämnet av misstag genom ofrivillig matförgiftning

- Jag har alltid varit ren och det är uppenbart att fallet borde avskrivas, sa han, ihop med agenten Andrea Pastorello, nyligen i ett uttalande till nyhetsbyrån Ansa. 

Nu meddelar den italienska antidopingmyndigheten att 31-åringen frias för misstankarna, men får en varning. Det var till stor glädje och lättnad för anfallaren. 

"I dag slutade en fyra månader lång mardröm. Nu vill jag bara tänka på fotboll och göra det jag älskar mer än något annat", skriver anfallaren på Twitter. 

Rossi tillhörde under förra säsongen Genoa, men avtalet gick i sommar ut. Han är därmed nu klubblös och på jakt efter en ny klubbadress. 

Publicerad 2018-10-01 kl 17:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons