Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varnar Insigne för den oväntade flytten: "Du kan trilla av radarn - det är inte riktig fotboll"

Serie A

Lorenzo Insigne kan flytta till MLS-klubben Toronto FC i sommar.
Nu varnas han av den tidigare landslagskollegan Sebastian Giovinco.
- Kanske händer det inte honom (trilla bort från landslagets radar) eftersom han redan är en viktig spelare för Roberto Mancini, men det hände för mig, säger Giovinco till Sky Italia.

Foto: Bildbyrån.

Lorenzo Insigne ser ut att kunna göra en oväntad flytt i sommar. Enligt rapporter ska Napoli-kaptenen ha bestämt sig för att nobba de europeiska storklubbarna som hört sig av till honom (Bayern München, Liverpool, Tottenham) och skriva på för MLS-klubben Toronto FC.

Insigne sitter på ett utgående kontrakt och har, istället för att ha blivit erbjuden det han velat ha, erbjudits omkring en miljon euro mindre per säsong (3,5 miljoner euro/36 miljoner kronor per år) av Napoli i deras kontraktsförslag. Något han inte varit intresserad av att skriva på.

Istället har Insigne kommit överens med Toronto om ett kontrakt som ser honom tjäna en miljon euro mer än vad han tjänar idag (5,5 miljoner euro/56 miljoner kronor per år), enligt amerikanska medier.

Annons

Men nu varnas han av den tidigare landslagskollegan Sebastian Giovinco, som tidigare tillbringat fyra år i Toronto FC och MLS, att han riskerar att trilla bort från det italienska landslagets radar om han flyttar till USA.

- Kanske händer det inte honom eftersom han redan är en viktig spelare för Roberto Mancini, men det hände för mig, säger Giovinco till Sky Sports Italia.

Giovinco kritiserar dessutom fotbollen i MLS, som han säger gått ner sig sedan covid slagit till. Men det runtomkring är värt mycket och han rekommenderar även flytten.

- Det är inte riktig fotboll, det är någonting annat. Men med det sagt så har de bra infrastruktur och jag hade tagit beslutet att flytta dit igen, speciellt för de summorna (som Insigne sägs tjäna). Jag hade rekommenderat erfarenheten till alla eftersom jag och min familj vill bo där. Det är en vacker stad.

Annons

Giovinco spelade 142 matcher för Toronto och noterades för 83 mål och 51 assist. Han vann dessutom hela MLS 2017 och den kanadensiska cupen vid tre tillfällen.

Publicerad 2021-12-30 kl 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto