Zlatan fixade poängen åt Mourinho

Italien

Serie A hann knappt börja innan Zlatan Ibrahimovic gjorde mål. Men Inter fick nöja sig med 1-1 mot Sampdoria.

Det har varit ganska mycket tjat om Zlatan Ibrahimovics knäskada på senare tid. På plan verkar dock det mesta sig likt. Det tog 33 minuter innan Zlatan Ibrahimovic fixade sitt första mål för säsongen vilket betydde 1-0 borta mot Sampdoria.

Ibra fick en lång boll i straffområdet och trots att han inte lyckades få med sig bollen på bästa sätt lyckades han få fram ett vänsterskott som visserligen var långt ifrån hårt - men så pass välplacerat att det gick förbi målvakten Antonio Mirante.

På reprisen såg det ut som Ibrahimovic fick med sig bollen med handen i nedtagningen.

Men målet räckte inte till att ge Jose Mourinho seger i sin första ligamatch som tränare för Inter. Sampdoria fick rättvist 1-1 på hemmaplan.

Efter 69 minuter kom en logisk kvittering då Gennaro Delvecchio var först framme och skarvade in bollen nära mål efter ett inspel från vänster som dalade in mot Inters mål.

Inter hade svårt i andra halvlek och i 72:a minuten kom Antonio Cassano fri för Sampdoria men han lyckades tappa kontrollen över bollen.

Med fem minuter kvar räddade dessutom Inters målvakt fint när Palombo slog på en kanonhård frispark från 20 meter.

Ibrahimovic var såklart hårt hållen och hann visa sin besvikelse på sina medspelare över att han fick en del dåliga framspelningar. Mot slutet hade han ett skottförsök på volley från farligt läge i straffområdet, men skottet gick högt över och matchen slutade oavgjort.

Sampdoria (3-5-1-1): Mirante; Campagnaro (79' Lucchini), Gastaldello, Accardi; Stankevicius (57' Padalino), Sammarco, Palombo, Franceschini, Pieri; Delvecchio (86' Dessena); Cassano. Coach: Walter Mazzarri.

Inter (4-3-3): Julio Cesar; Maicon, Cambiasso, Materazzi, Maxwell; Zanetti, Stankovic, Muntari (72' Jimenez); Figo (72' Crespo), Ibrahimovic, Mancini (63' Balotelli). Coach: Jose Mourinho.

Publicerad 2008-08-31 kl 09:12