Zlatan satte straff när Inter vann

Italien

Zlatan Ibrahimovic sköt in sin straff när Inter besegrade Roma med 8-7 efter straffar i ittalienska supercupen.

Zlatan Ibrahimovic var inte i speldugligt skick i onsdags när Sverige mötte Frankrike. I kväll klarade han dock av 120 tuffa minuter när Inter vann supercupen via 8-7 efter straffar och 2-2 vid full tid och förlängning. Zlatan, som började piggt, sköt även in sin straff. Däremot missade Romas stjärna Francesco Totti när han hade chans att avgöra. I stället avgjorde Javier Zanetti.

Ibrahimovic kan även ha legat bakom Romas kvittering i slutminuten av ordinarie tid. Mirko Vucinic fick målet som gav 2-2 efter en hörna men hans nick touchade flera spelare innan den gick in och det såg ut som att Ibrahimovic var sist på bollen.

Inter hade då sett ut som segrare sedan 18-årige inhopparen Mario Balotelli sprungit sig fri och lyft in bollen till 2-1 efter 83 minuter.

Ibra, som startade ensam på topp, inledde även anfallet som gav 1-0. Ghananen Sulley Muntari dundrade in 1-0 efter 19 minuter sedan Marco Cassetti styrt en boll i egen ribba efter inlägg från höger.
Vackrast för kvällen var dock Daniele De Rossi 1-1 efter en timmes spel. De Rossi pangade på från 20 meter varvid bollen stack iväg nära krysset via Cesars utsträckta hand.

Francesco Totti, som är på väg tillbaka från sin skada, kom in efter Balotellis 2-1 - men blev alltså lite av en syndabock.

Ibrahimovic i sin tur drog på sig en varning för filmning. Matchen föregicks av en tyst minut för Romas förre president Franco Sensi - som avled i veckan efter en lång tids sjukdom.