Zlatans oro inför playoffen: "Jag har känning i knäet"

Tre mål från Cristiano Ronaldo. Tre mål från Zlatan Ibrahimovic.

Vad som kan stoppa stjärnmötet i playoffmatcherna till fotbolls-VM i Brasilien?

Ett knä.

"Jag har känning i knäet nu efter matchen", skrev Ibrahimovic i sin app.

Playoffmötet mellan Sverige och Portugal beskrivs som en duell mellan två av fotbollens världsstjärnor: Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo stod för tre mål och en målpass i Real Madrids 5—1-seger mot Real Sociedad i La Liga.

Hur Zlatan Ibrahimovic svarade?

Med samma medel.

Med tre mål låg svensken bakom Paris Saint-Germains seger med 3—1 i hemmamötet med Nice i Ligue 1.

Och inte nog med det.

Ibrahimovic visade Portugal att han är minst lika glödhet som Ronaldo inför playoffmötet i Lissabon på fredag.

Stötte in ett inlägg

Mot Nice var duon Edinson Cavani och Ibrahimovic nära att ge PSG ledningen flera gånger om under den första halvleken, men det var först med sex minuter kvar till paus som målvakten Luca Veroneses målnolla sprack då Ibrahimovic stötte in ett inlägg från Gregory van der Wiel.

"Det kommer ett hårt inlägg från Gregory. Jag chansar och få träff på bollen, men samtidigt för jag en smäll av målvakten — men det släppte efter några sekunder", skrev Ibrahimovic i sin app.

I 57:e minuten satte Ibrahimovic 2—0 på straff, efter att Cavani dragits ner av Veroneses, lika kyligt som vanligt.

I 76:e minuten fastställde svensken sitt hattrick när han, helt omarkerad, mötte Lucas inlägg med pannan och skickade in bollen till 3—1 bakom en chanslös Nicemålvakt.

Toppar tabellen

Med 3—1-segern, och Monacos 1—1 mot Evian i fredags, toppar PSG tabellen för den franska ligafotbollen med 31 poäng, fem poäng före just storsatsande Monaco.

Matchen var också den sista inför landslagsuppehållet, och på fredag ställs Zlatan Ibrahimovic mot Cristiano Ronaldo mot varandra i det första playoffmötet i Lissabon. Den 19 november möts de i returen på Friends Arena.

Men det finns något som oroar inför playoffmatcherna: Ibrahimovics knä.

"Det är många matcher nu. Jag försöker balansera med träning och matcher, det känns bra — absolut. Men jag har känning i knäet nu efter matchen faktiskt."

Publicerad 2013-11-09 kl 20:17