Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kinesiska ligan inför lönetak - kan göra det svårare att ta stjärnspelare till landet

Kina 2019-12-25 kl 13:30

Den kinesiska ligan har infört ett lönetak för utländska spelare på drygt 30 miljoner kronor per år.
Det kan göra det svårare för lagen att locka till sig europeiska stjärnor. 

Foto: Bildbyrån

Den kinesiska ligan har de senaste åren blivit en kraft att räkna med inom fotbollen. Kanske främst då många klubbar kunnat erbjuda extremt lukrativa avtal för att locka till sig europeiska stjärnspelare. Några exempel på spelare som gått till ligan de senaste åren är Oscar, Hulk, Paulinho, Marouane Fellaini och Carlos Tevez.

Under onsdagen meddelade dock den kinesiska ligan en förändring som kan komma att innebära att färre stjärnor väljer att komma till Kina. Det kinesiska förbundet har infört ett lönetak. För inhemska spelare ligger lönetaket på cirka 13,5 miljoner kronor per år. För utländska spelare ligger lönetaket på drygt 30 miljoner kronor per år.

ANNONS

Trots förändringen så finns det kryphål, skriver Titan Sports Plus. Lönetaket inkluderar inte bonusar, så en spelare skulle kunna få en lägre lön och istället få en stor bonus.

Den kinesiska ligan har också ändrat reglerna kring antalet utländska spelare som lagen får ha. Istället för fyra får lagen nu ha fem utländska spelare i sin trupp. På matchdagar får max fyra utländska spelare vara på planen samtidigt.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto