Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Kviborg: Märkligt med få svenskar i La Liga

Christopher Kviborg tar sig en funderare över det lilla antalet svenskar i Spanien genom åren. Guidetti till Villarreal hade varit något.

Det är nästan lite märkligt när man väl tänker på det. Men det finns faktiskt endast en enda svensk spelare i Spaniens högsta fotbollsdivision – skadedrabbade Kennedy Bakircioglü i Racing Santander.

Almería kan mycket väl kvala sig upp och då kanske Henok Goitom finns kvar i truppen om han nu inte återvänt till sitt kära AIK redan?

Det vimlar av svenska spelare i England, Italien, Holland och till viss del även i Tyskland. Kan det vara som så att det typiska ”svenska” passar väldigt bra in i dessa länder men inte i Spanien? Zlatan tänker ni? Ja, inte speciellt ”svensk” i sitt spelsätt.

Henrik Larsson? Ett undantag han med, smartare fotbollsspelare får man leta efter.

Från 1996 till 1998 spelade Håkan Mild i Real Sociedad, det kändes väldigt svenskt om inte annat. Som Joachim Björklunds tid i Valencia och som Patrik ”Bjärred” Anderssons tid i Barcelona. Dessa klubbar fick precis det man kan förvänta sig av en svensk försvarsspelare och jag är rätt säker att varken Valencia eller Barcelona ångrade affärerna.

Men nu börjar det bli dags för en spansk klubb att köpa en svensk spelare, helst någon annan klubb än Real Madrid och Barcelona. I just det fallet är det bara Zlatan som skulle vara aktuell, i sådant fall en flytt till den spanska huvudstaden.

Kim Källström har tidigare säsonger varit nära en övergång till Sevilla, han borde fortfarande vara aktuell. Rasmus Elm är en annan stor svensk spelare som har ett spelsinne och ett tillslag många spanska klubbar söker efter. Varför inte en övergång till Valencia?

En annan omtalad svensk spelare är John Guidetti. Lämnar han City för ännu en lånesejour nästa säsong så hade jag älskat att se honom i Villarreal.

Som ni själva både kan se och läsa. Alternativen finns där! Frågan är bara vilken spansk klubb som först slår till, och vem köper man?

Publicerad 2012-04-06 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons