0-0 för Argentina trots Messis inhopp

Landslag

Bara 0-0 hemma mot Colombia, trots att Lionel Messi hoppade in med halvtimmen kvar. Ändå behåller Argentina förstaplatsen i Sydamerikas kvalgrupp till VM 2014.

Efter matchen i Buenos Aires står Argentina på 25 poäng efter tolv matcher, gentemot Colombia som har fem poäng färre med en match till godo. Den lårskadade Leo Messi kom in i handlingen i 57:e minuten, men förmådde inte att bryta dödläget.

Men även om det aldrig blev några mål, var sammandrabbningen ändå het och chansrik. Gonzalo Higuaín och Cristian Zapata blev utvisade efter ett tjafs med varandra i mitten av första halvlek.

- Vi var det bättre laget sett till bollinnehav, men Argentina hade kanske fler lägen framför mål, sade Colombias David Ospina till AP efter slutsignalen.

Samtidigt kryssade Venezuela mot Bolivia i den erkänt svårspelade höghöjdsmatchen i La Paz. Tvåan i gruppen, Ecuador, missade möjligheten att knappa in på Argentina i och med sin 1-0-förlust mot Peru.

Publicerad 2013-06-08 kl 10:13