POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

3-5-2 inte begravt – och Andreas Johansson och Safari tillbaka

Ännu är det inte klart om Sverige kör 3-5-2 eller 4-4-2 mot Portugal.
Trots darrigt spel i VM-kvalet.
- Vi har inte begravt det, sedan får vi se hur vi gör, säger Lars Lagerbäck.

Andreas Johansson var överraskningen i Lars Lagerbäcks VM-kvaltrupp på tisdagen. När både Anders Svensson och Tobias Linderoth är skadade fick den tidigare Dif-spelaren göra comeback.

- Han gör det bra i Ålborg, det är en fysisk stark spelare som har bra teknik och som är användbar, säger Lars Lagerbäck om Ålborgsmittfältaren.

Annars var det få förändringar i truppen, Max von Schlebrügge och Oscar Wendt är borta och Behrang Safari är med.

- Behrang är kvickare än Oscar och har större erfarenhet av att spela ytter, säger Lagerbäck som hoppas att Samuel Holmén kliver fram.

- Han gjorde en bra insats mot Ungern och det är bara att hoppas att han kanske kan ta ett extra kliv i och med det, säger Lagerbäck.

Att Fredrik Stoor får lite speltid är inget som bekymrar än.

- Vi ser honom som det bästa alternativet trots att han fått begränsat med speltid, säger förbundskaptenen.

Landslaget möter Portugal i den sista tävlingsmatchen för 2008 i ett VM-kval på Råsunda 11 oktober. Sverige inledde VM-kvalet tidigare i september en aning darrigt med 0-0 borta mot Albanien och klarade sedan precis att slå Ungern med 2-1. Då testade Lars Lagerbäck och Roland Andersson att spela 3-5-2, något de är nöjda med av flera anledningar.

- Det var nästan som att svära i kyrkan, och vi har fått i gång en enorm fotbollsdiskussion. Det var välgörande. Vi utgick från riktiga fotbollsfakta och utifrån att spela med de elva bästa spelarna för att få ett så bra landslag som möjligt, säger Roland Andersson.

- Det handlar om att komma lite vidare, och hitta någonting som ger oss andra alternativ. För att kunna göra förändringar under matcher och mellan matcher.

Ännu är det inte bestämt om det blir 3-5-2 mot Portugal.

- Vi vill se Portugals trupp och se vilka av våra spelare som är friska. Får se om det blir fem, fyr eller trebackslinje, säger Lars Lagerbäck. Vi har inte begravt det, sedan får vi se hur vi gör mot Portugal.

- Vi vill hålla båda vid liv.

Portugal är pressat inför resan till Stockholm efter en chockartad hemmaförlust mot Danmark med 3-2, och man saknar Carvalho och Simao och Deco har varit skadad. Däremot är superstjärnan Cristiano Ronaldo tillbaka i spel igen efter en lång tids skada.

Publicerad 2008-09-30 kl 15:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå