POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

36-åringen håller ihop USA - samtidigt som hon kämpar mot borrelia

Christie Rampone har haft borrelia sedan förra året. Ikväll kan hon lyfta VM-pokalen för USA.
- Hon är helt otrolig, säger mittbackskollegan Rachel Buehler till Sports Illustrated.

USA:s lagkapten är inte av den vanligare typen. 36-år gammal är Christie Rampone lagets enda mamma och mest vältränad i hela truppen, baserat på åtta tester som alla måste göra.

När USA möter Japan ikväll går hon in som en av mästerskapets bästa mittbackar, med chans att få lyfta VM-pokalen och gå till historien. Och mitt i allt det kämpar hon mot sjukdomen borrelia, som hon drog på sig under förra året. Borrelia sprids via fästingar och vanliga symtom är utmattning, huvudvärk och feber.

- Det höll mig aldrig borta från träning, men det var något jag förstod att jag skulle vara tvungen att ta hand om, säger Rampone, som tar medicin mot sjukdomen:

- Jag har min bra och dåliga dagar, men när det är tufft måste jag bara kämpa mig igenom det. Det är en pågående process. Mina värden har inte ändrats, men jag mår mycket bättre, säger hon till Sports Illustrated.

Rampone hyllas enormt av hennes mittbackskollega Rachel Buehler.

- Hon är otrolig. Att ha fött två barn och nu ha borrelia, som är väldigt tufft. Hon har blivit bra på att hantera det också. Hennes tuffhet och hängivenhet har varit så inspirerande.

Publicerad 2011-07-17 kl 12:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå