Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Adebayor tillbaka efter dödskjutningen

Anfallsstjärnan Emmanuel Adebayor återvänder till Togos landslag efter att landslagets spelarbuss besköts i Angola för knappt två år sedan.

– Jag är glad över att säga att jag återvänder till Togo. Jag är tillgänglig för att spela nästa veckas match mot Guinea-Bissau, säger han enligt Sky Sports.

Det var inför Afrikanska mästerskapen 2010 som Togos spelarbuss besköts av separatister i Cabinda, Angola. Två dog, ingen av dem spelare. Målvakten Kodjovi Obilale skadades allvarligt och tvingades avsluta sin karriär på grund av skadorna han ådrog sig. Togo drog sig ur mästerskapet och Emmanuel Adebayor slutade med landslagsfotbollen efter den tragiska händelsen.

– Jag bestämde mig för att sluta i landslaget eftersom jag var oroad över spelarnas säkerhet efter attackerna i Cabinda. Jag vill tjäna mitt land men spelarnas säkerhet måste komma först, och jag har blivit försäkrad om detta, säger Adebayor.
Togo kan nu börja räkna med sin stjärna igen men han vill inte behandlas som någon.

– Jag återvänder som en lagmedlem och jag förväntar mig ingen särbehandling. Jag kommer att bli behandlad som vilken annan spelare som helst.

Publicerad 2011-11-10 kl 17:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons