Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Albanien och Serbien straffas efter skandalscenerna - då kommer beslut

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Serbien-Albanien avbröts efter drönarskandal och våldsamheter.

Drönaren med en flagga för "Storalbanien", som landade på planen mitt under tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Serbien och Albanien, var en planerad politisk provokation. Det säger Serbiens utrikesminister Ivica Dacic.

Tumult uppstod både på planen och på läktarna och matchen fick brytas.

Brodern till Albaniens premiärminister greps, anklagad för att ha styrt drönaren från hedersläktaren, uppgav Serbiens inrikesminister. Uppgifterna tillbakavisades senare av den utpekade Olsi Rama.

- Jag blev varken gripen eller häktad. Polisen kollade alla och jag visade upp mitt amerikanska pass och min kamera, säger Rama.

Incidenten inträffade bara dagar före den albanske premiärministern Edi Ramas besök i Serbien, det första officiella albanska besöket i Serbien på 68 år.

På sina håll i Serbien anser man att det finns en albansk plan på ett "Storalbanien", där albanska områden i Kosovo, Montenegro, Makedonien och södra Serbien skulle införlivas med Albanien.

- Hade någon från Serbien vecklat ut en flagga för "Storserbien" i Tirana eller Pristina hade det kommit upp på FN:s agenda, säger Dacic.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har inlett en disciplinär utredning som omfattar både det serbiska och det albanska förbundet. Uefas etiska organ behandlar frågan den 23 oktober.

Publicerad 2014-10-15 kl 19:27
Annons
Annons
Annons