POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

"Alex" spelar hellre back i blågult än i blåvitt

Niclas Alexandersson kan tänka sig att spela back i landslaget, men i IFK Göteborg ogillar han positionen.
- I Göteborg har jag mer haft en roll att vara den kreativa och jag känner att jag har mycket att bidra med där som jag inte alls får fram som back, säger han till fotbollskanalen.se.

Niclas Alexandersson är mittfältare i grunden, men under nästan alla träningar med landslaget har han spelat högerback. Själv vet han inte riktigt hur det blir under EM.
- Det är lite lurigt. Eftersom det är sju backar uttagna så när vi köra försvarsövningar blir det ju att jag hamnar där. Om det är för att det inte finns någon annan eller om jag ska spela där kan man bara spekulera i, förklarar han.

Du har visat ett visst missnöje när du spelat back i allsvenskan, gäller det i landslaget också? - För mig är det helt annorlunda här. I Göteborg har jag mer haft en roll att vara den kreativa och jag känner att jag har mycket att bidra med där som jag inte alls får fram som back. I landslaget finns det så många andra offensiva krafter så när jag spelar på mitten här är det lite mer defensivt. Det mest att i Göteborg känner jag inte att jag kan utnyttja mina kvaliteter på bästa sett.

Var spelar du helst om du får starta mot Grekland?
- Jag är ju yttermittfältare så skulle jag bara se till mitt eget bästa så har jag förutsättningar att göra bättre ifrån mig där. Men om det är bättre för laget att jag är högerback så är det inga problem.

Publicerad 2008-05-30 kl 15:42
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå