POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

Andersson: Frågar inte spelarna om 3-5-2

Frågan om det svenska spelsystemet lever vidare: 3-5-2 eller 4-4-2? Fast Roland Andersson och Lars Lagerbäck kommer inte att rådfråga spelarna inför VM-kvalet mot Portugal.
- Då får man lika många svar som spelare, säger Andersson.

Diskussionen om 3-5-2 eller inte lever vidare. Roland Andersson är uppenbart en förespråkare för att skaffa sig den möjligheten, och variera sig. Han förstår inte de höftiga reaktionerna.

- Det är lite som att svära i kyrkan och det har satt i gång enorma reaktioner, men jag tycker att man måste vara öppen för att lära dig av förändringar i din bransch för att utvecklas, säger den assisterande förbundskaptenen.

Han vet att en hel del spelare är tveksamma.

- Spelarna känner sig ännu mer hemma i fyrbackslinje, samtidigt kan det vara bra att sätta in nya saker i spelares huvuden.

- Det är inget som är gjort på en dag, men det överdramatiseras. Vi får inte fastna i siffediskussioner, det blir löjligt.

- Det enda som är ändrat är utgångspositionerna, annars är det samma principer med zonspel. Och när vi vinner boll kan vi vara utspridda på ett annorlunda sätt.

Roland Andersson tror även ett nytt spelsystem kan gynna svensk fotboll i stort.

- Vi stöper spelare i samma former, ser man svenska innebackar ser de likadana ut allihopa. Med ett annat tänk kan man få in andra spelartyper.

Publicerad 2008-09-30 kl 18:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå