Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Jeglertz aktuell för förbundskaptensjobb

Damallsvenskan

Lars Söndergaard ska lämna det danska landslaget efter VM i Australien.
Då erfar Fotbollskanalen att Linköpings Andreé Jeglertz har intervjuats för uppdraget.
- Det kan jag inte kommentera, säger han till Fotbollskanalen.  

3:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Linköping-Rosengård i spelaren ovan.

Lars Söndergaard lämnar uppdraget som förbundskapten för det danska landslaget.

Fotbollskanalen erfar att Andreé Jeglertz intervjuats för jobbet.  

Den danska förbundskaptenen Lars Söndergaard har meddelat att han kommer att lämna sitt uppdrag efter kommande mästerskap i Australien och Nya Zeeland. Söndergaard har sedan 2017 varit förbundskapten för Danmark.  

- Det har varit ett svårt men genomtänkt beslut. När man kommer till en plats i livet där jag har kommit är det också nödvändigt att börja titta på vad framtiden kommer att föra med sig. Och jag ger mig själv friheten att göra det genom att kunna välja vad jag ska göra efter sommaren, sade han enligt DR i januari.  

ANNONS

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Andreé Jeglertz varit en av personerna om har intervjuats för jobbet på danska förbundet. Men Linköpingtränaren vill inte uttala sig om uppgifterna när Fotbollskanalen når honom.  

- Det kan jag inte kommentera. Jag jobbar för Linköping och sedan finns det alltid rykten om annat men jag kan inte kommentera andra grejer, jag har avtal här och det är inga andra tankar just nu.  

Du kan varken dementera eller bekräfta?
- Jag säger bara att jag inte har några kommentarer.  

Du har ju ett ettårskontrakt, så du har inte funderat på framtiden ännu?
- Det är klart att jag har, jag funderar alltid och det kan jag inte säga något om. Men samtidigt är det inget jag kan lägga någon energi på. För mig handlar allt om att få det här laget att nå sina mål det här året och att vi blir bättre än i fjol, säger han och fortsätter:  

ANNONS

- Det är lika för mig som det är för spelarna och det finns en framtid som man måste fundera på. Jag trivs väldigt bra i Linköping och har i dagsläget inga planer på att lämna den här arbetsplatsen, sedan hur det ser ut i slutet av året vet jag inte hur det ser ut. Då är jag kanske less på Linköping och de på mig.  

Du längtar inte tillbaka till landslagsfotbollen?
- Det är två olika typer av jobb. Att jobba som förbundskapten har sina roliga stunder och utmaningar och att jobba som klubblagstränare har sina, så det är två helt olika typer av jobb.  

Publicerad 2023-03-16 kl 14:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto