Bara oavgjort för Tyskland och Holland

Landslag

Tyskland kämpade sig tillbaka från underläge borta mot Ukraina medan holländarna inte kunde få hål på Schweiz.

Ett ungt Tyskland kom till spel borta mot Ukraina. Joachim Löw hade tagit en startelva med en snittålder på 23 år. Bastian Schweinsteiger och Miroslav Klose saknades på grund av skador och succéanfallaren Mario Gomez fick ikläda sig kaptensbindeln.

Ukraina ledde efter 36 minuter med 2-0 efter mål av 22-åringarna Andriy Yarmolenko och Yevhen Konoplianka. Ett par minuter efter 2-0–målet reducerade Toni Kroos för Tyskland innan Serhiy Nazarenko utökade Ukrainas ledning till 3-1. I den andra halvleken kom Tyskland tillbaka efter mål av Simon Rolfes och Thomas Müller.

I Holland fick hemmalaget inte utdelning på sina chanser mot gästande Schweiz. Bortalagets målvakt Diego Benaglio stod för flera nyckelräddningar mot ett Holland som saknade Arjen Robben och Klas-Jan Huntelaar. Wesley Sneijder var dock tillbaka och spelade hela matchen vilket även Robin van Persie gjorde. Detta var Hollands andra raka landskamp utan seger, då de senast besegrades av Sverige på Råsunda.

Publicerad 2011-11-11 kl 23:43