Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Baxter sörjer Meyiwas död: "En tragisk förlust"

Senzo Meyiwa.

Sydafrikas landslagsmålvakt Senzo Meyiwa sköts till döds när han försvarade sin flickvän från rånare. Hela Sydafrika sörjer nu den tragiskt bortgångne 27-åringen.
- Det har lämnat mig och hela den sydafrikanska fotbollsfamiljen i spillror, säger Stuart Baxter, tränare i Kaizer Chiefs till klubbens hemsida.

Under söndagskvällen sköts Senzo Meyiwa, målvakt i Orlando Pirates och det sydafrikanska landslaget, till döds. Enligt polisen utsattes Meyiwa och hans flickvän för ett väpnat rån i deras hem i Johannesburg.
- Två män gick in i huset och krävde att få mobiltelefoner, pengar och andra värdesaker. Senzo försökte att skydda Kelly då en man höll ett vapen mot hennes huvud, sade polisen Sizakele Nkosi-Malubane enligt TT.

Så sent som dagen innan hade Meyiwa spelat fotboll för sitt Orlando Pirates i en match som laget vann med 4-1 mot Ajax från Kapstaden.

Meyiwa var en stor profil i hemlandet och hans dödsfall har chockerat Sydafrika. Landets president Jacob Zuma var bestört över händelsen.
- Ord kan inte beskriva nationens chock över förlusten. Polis och myndigheter måste vända på alla stenar för att gripa de ansvariga och ställa dem inför rätta, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Även Stuart Baxter, tidigare tränare i Helsingborg och AIK och även det sydafrikanska landslaget, har uttryckt sin sorg över Meyiwas bortgång.
- Det är en tragisk förlust som har lämnat mig och den sydafrikanska fotbollsfamiljen i spillror. Självklart är det största förlusten för hans familj och vänner. Å min ledarstabs vägnar, jag vill uttrycka vår kondoleans till Senzos familj, hans vänner och hans klubb, säger Kaizer Chiefs-tränaren till klubbens hemsida.

- Senzo var en trevlig kille och en fantastisk fotbollsspelare. Han hade fortfarande mycket att ge till nationen.

Baxter berättar att stämningen på Kaizer Chiefs träning var mycket lågmäld efter dödsskjutningen.
- Vi hade inte vår vanliga träning. Spelarna försöker i nuläget att komma tillrätta med den här sorgliga situationen då de var vänner och kollegor med den bortgångne Senzo.

- Vi bad tillsammans som ett lag för Senzos skull innan vårt träningspass, säger Baxter.

Publicerad 2014-10-28 kl 16:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons