Bendtner hyllar sig själv: "Jag var tungan på vågen"

Landslag

Lasse Vibe gjorde sitt första landslagsmål för Danmark och fixade 1-1 mot Albanien. Men poängen var Nicklas Bendtners förtjänst, det menar han själv åtminstone.
- Jag var tungan på vågen, säger Bendtner till danska TV2.

Nicklas Bendtner och Lasse Vibe (infälld).

Danmark var på väg mot en förlust i EM-kvalmötet med Albanien på bortaplan. Då klev Lasse Vibe fram och såg till att danskarna fick en poäng med sitt första landslagsmål i den 81:a minuten. IFK Göteborg-anfallaren hoppade in i den andra halvleken, precis som i första kvalmatchen mot Armenien (seger 2-1).

1-1-målet kom när Nicklas Bendtner dribblade sig fram i straffområdet och fälldes, bollen letade sig fram till Vibe som fri med målvakten behöll lugnet och placerade in bollen. Efter matchen både sågade och hyllade Bendtner sig själv.
- Det var inte min bästa match alls, men jag lyckas göra så att vi spelar 1-1.

- Jag var tungan på vågen, säger Wolfsburg-anfallaren till danska TV2.

Danmark toppar nu grupp I, tillsammans med Albanien, med fyra poäng efter två omgångar. I nästa match för danskarna väntar Portugal, som överraskande förlorade hemma mot Albanien i första omgången. Matchen spelas på Parken på tisdag.

Publicerad 2014-10-12 kl 14:05