Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Malta stänger av förbundskaptenen

UEFA Nations League (herr)

Förbundskaptenen Devis Mangia stängs av.
Det meddelar Maltas fotbollsförbund under tisdagen. 

Foto: Bildbyrån.

Maltas fotbollsförbund går under tisdagen ut med ett pressutskick om att förbundskaptenen Devis Mangia stängs av tillfälligt från sitt uppdrag. Anledningen är, enligt förbundet, påstådda brott mot förbundets regler.

Förbundet meddelar vidare att Mangia gjort sig tillgänglig för att ge sin syn på saken, och att förbundet inte kommer kommentera ärendet ytterligare.

Enligt den maltesiska tidningen Times of Malta anklagar en spelare förbundskaptenen för sexuella trakasserier. Källor till tidningen uppger att Maltas fotbollsförbund fick ta del av anklagelserna från spelaren i söndags. 

Annons

Mangia har lett Maltas landslag sedan 2019 och har kontrakt till slutet av 2023. Tidigare har förbundskaptenen en bakgrund som tränare i de italienska klubbarna Ascoli, Bari, Spezia och Palermo, samt som förbundskapten för Italiens U21-landslag. 

Assisterande förbundskaptenen Davide Mazzotta kommer nu i stället att leda landslaget under tisdagens träningsmöte med Israel på National Stadium Ta' Qali. 

Malta slutade på andra plats i sin grupp i D-divisionen i Nations League. 

Publicerad 2022-09-27 kl 16:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto