Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Bierhoff: Inget problem att vara underdog

TENERO. Tysklands manager Oliver Bierhoff sköt EM-guldet till landet 1996.
Nu vet han vad som gäller:
- Vi får inte vara rädda som vi var mot Kroatien och Österrike, säger han.

Tyskland laddar för fullt inför EM-finalen och senast man bärgade EM-titeln var det landslagets nuvarande manager Oliver Bierhoff som gjorde bägge målen i finalen.

- Spelarna behöver inte motiveras, det viktigaste är att gå ut till finalen med en positiv känsla. Vi får inte vara rädda. Det var tydligt att spelarna var rädda att förlora mot Kroatien och Österrike som är så kallade mindre nationer och så fort de inte är rädda kommer man att spela bra, säger Bierhoff.
- Vi kan tappa bollen, spela dåligt och släppa in ett mål - men det viktiga är att spela vidare med passion.

Olver Bierhoff säger att stämningen är väldigt bra i landslaget, och att man haft hjälp av en bergstur som man gjorde när man presenterade EM-truppen.

- Vi har självförtreonde i laget. Det viktigaste för vår bergstur var att det var en symbol. Vi har ett berg på en plansch på hotellet och där den högsta punkten är finalen. De har blivit vana vid den bilden, och att vi är på en bergsklättring, det handlar om att lita på sina medspelare, säger managern.
- Klart att det finns besvikelse när folk inte får spela men annars finns det en känsla av att alla drar åt samma håll.

Är det rätt att ni är underdogs mot Spanien? - Underdog är en överdrift. Vi har visat vad vi kan i EM och vi gjorde ett bra kval. Vi har excellenta spelare, men om man jämför med Spanien så måste man ranka dem högre än oss.
- Men det är inget problem för oss att vara underdog. Vi älskar när trycket är på motståndarna.

Hur ska ni hantera det bollskickliga spanska laget? - Alla spelarna, precis som de flesta i den spanska ligan, är bekväma med att hantera bollen och det är ett sickligt och homogent lag. Vi kan inte låta dem spela runt bollen eller få tid - då får vi problem. Vi måste pressa dem och inte stå för långt från varandra.

Hur viktig är Michael Ballack? - Vi önskar att det blir en bra final för honom, han är vår kapten. Han är den typiske lagspelaren, och precs som den lagspelare han är så är det väl han som gör mål. Han är alltid där för oss när det räknas.

Oliver Bierhoff lyfter fram att det nu är upp till spelarna att kliva fram i finalen.

- Vi har skapat de bästa förutsättningarna för att spelarna ska kunna prestera. Det är det enda vi kan göra, skapa förutsättningar för spelarna att göra sitt yttersta.
- Det vore arrogant att säga att vi gör allt rätt. Vi anpassar oss alltid och försöker hela tiden lära oss nya saker.

Publicerad 2008-06-27 kl 13:40
Annons
Annons
Annons