Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BILDEXTRA: Här är de nya landslagströjorna

Sverige (herr)

Sveriges landslag har fått nya landslagströjor.
Men hemmatröjan imponerar inte på Max Richnau, som under flera års tid betygsatt matchställ för Fotbollskanalen. 
- Den här tröjan är definitivt en av de sämre Blågult presenterat på 2000-talet, säger Richnau. 

Foto: Adidas

Under torsdagsförmiddagen släpptes de nya matchställen för det svenska dam- och herrlandslaget.

Precis som tidigare är Adidas den officiella samarbetspartnern för landslagets matchtröjor. I ett pressmeddelande meddelar företaget att matchställens passform kommer att vara anpassade för dam- respektive herrlandslaget, men i övrigt kommer utseendet att vara identiskt.

- Hemmatröjan har en märklig blandning av två olika blåa nyanser, där den ljusblåa är extremt ljus och knappast liknar den blåa färg som finns på flaggan. Att köra med detaljer i två olika blåa nyanser ger dessutom ett spretigt intryck. Därtill en kragrand som inte går runt hela vägen. Den här tröjan är definitivt en av de sämre Blågult presenterat på 2000-talet, säger Max Richnau, som under flera års tid betygsatt matchställ för Fotbollskanalen.

Annons

Han fortsätter om bortatröjan:

- Om nu Sverige har gult och blått som färger och i sin flagga, varför inte utnyttja de två färgerna även för bortastället? Den skrikrosa färgen får den här tröjan att snarare se ut som något som en domare kan ha på sig än en svensk landslagströja.

För damlandslaget blir premiärmatchen i det nya matchstället i EM-kvalmötet på Wembley mot England den 5 april. Den första hemmamatchen blir mot Frankrike på Gamla Ullevi fyra dagar senare. 

För herrlandslaget låter premiärmatchen med det nya stället vänta på sig. Planen är nämligen att tröjan introduceras i Nations League under hösten, där Sverige ställs mot Azerbajdzjan den 5 september och Estland den 8 september. 

Publicerad 2024-03-14 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto