POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Blatter till angrepp: "De vill förstöra"

Foto: SCANPIX

Valet av Qatar som VM-värd för mästerskapet 2022 har fått stor kritik. Nu försvarar sig Fifas ordförande Sepp Blatter sig och går till angrepp mot kritikerna.

Personer som vill förstöra och som delvis drivs av rasistiska motiv, det är vad Fifa-ordföranden Sepp Blatter kallar dem som anklagar fotbollsrörelsen för mutbrott i samband med valet av Qatar som VM-värd 2022.

- De vill förstöra, inte spelet men institutionen. Det är bara för att institutionen är för stark. Därför ska vi visa enighet, det är det bästa sättet att svara alla förstörare i världen, sade Blatter i ett tal till Asiens fotbollsförbund.

När Blatter träffade delegaterna från Afrikas fotbollsförbund sade han att kritiker mot Qatar-VM motiverades av rasism och diskriminering.

Blatter och Fifa är pressat efter anklagelserna om att Qatar fick VM sedan Fifa-delegater mutats. Fifa har låtit göra en utredning som ska presenteras efter VM. Blatter sade på måndagen att Fifas etiska råd väntas ta beslut i fallet först i september eller oktober.

Publicerad 2014-06-10 kl 09:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå