Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bosniska bossen: "Gigovic satte press på SvFF"

Sverige (herr)

Armin Gigovic har bytt till Bosniens landslag.
Efter att han satt press på Svenska Fotbollförbundet.
- De senaste tio dagarna har de (SvFF) inte velat svara oss, hävdar bosniske bossen Emir Spahic.
- Det här är en process, svarar Källström. 

2:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/nfsbih.ba.

I bild: SvFF:s fotbollschef Kim Källström, Armin Gigovic och bosniske landlsagschefen Emir Spahic.

U21-landslagets kapten Armin Gigovic väljer bort Blågult. Svenska Fotbollförbundet (SvFF) meddelade under torsdagen att mittfältaren, som håller till i FC Midtjylland på lån från Rostov, framöver kommer att representera Bosnien-Hercegovina.

- Vi får respektera Armins beslut. Vi har haft en god dialog, vi har framfört vad vi vill, men han väljer att gå en annan väg. Vi hade hoppats att våra ansträngningar skulle räcka, säger SvFF:s fotbollschef Kim Källström i ett uttalande.

Emir Spahic, landslagschef på bosniska fotbollsförbundet, hävdar att SvFF dröjde ut på processen. Och det krävdes att Gigovic själv vidtog åtgärder för att skiftet skulle gå igenom.  

Annons

- Jag vill tacka honom och hans pappa, först i dag kom papperna från SvFF. De senaste tio dagarna har de inte velat svara, sedan satte han press på dem och de skickade papperna som krävdes, säger Spahic enligt N1.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med SvFF:s fotbollschef Kim Källström som uppger att han har en uppfattning än Spahic.

- Det här är en process. Vi (Källström och Spahic) har mötts flera gånger när han spelade i Frankrike. Det är en härlig gammal spelare. Jag vet inte vad jag ska svara. Det är klart att vi inte… det är en process som behöver fullföljas utifrån den dialog vi har haft med Armin. Till slut är ett val gjort och vi kommer aldrig tvinga någon att spela för Sverige. Det är varje individs val och när det var gjort så skickade vi över dokumenten, säger Källström.

Spahic hävdar att Gigovic satte press på SvFF att skicka över pappren. Hur ligger det till?

Annons
- Det får du nog fråga Spahic om vad han menade. Det kan jag inte svara på. Det var ingenting jag upplevde och i sådana fall har vi olika uppfattning om att sätta press på folk.

Att Gigovic bestämde sig för ett landslagsbyte var något som bosniska fotbollsförbundet blev en aning förvånat över. De hade nämligen mötts av kalla handen vid tidigare skeden.

- Vi har tidigare tagit upp hans namn många gånger. Praktiskt taget har varje förbundskapten haft hans namn uppe på bordet. Vi lyckades inte och jag kan varken tolka anledningen eller gå in på det. När vi ringde honom första gången efter kallelsen var det lite överraskande (över Gigovics beslut), säger Spahic.

Bosnien-Hercegovina ställs under nästa landslagssamling mot England borta och Italien borta den 3 och 9 juni. Då kan Gigovic, som är uttagen i landslagets nya trupp, göra debut. 

Annons

Tidigare har även Adi Nalic, Benjamin Tahirovic, Anel Ahmedhodzic och Dennis Hadzikadunic valt att spela med samma landslag. Till nästa samling är Tahirovic, Ahmedhodzic och Hadzikadunic uttagna. 

Publicerad 2024-05-16 kl 18:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto