Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

BP har fostrat fyra landslagsspelare: "Häftigt att det är så"

Brommapojkarna dominerar i landslaget. Fyra stycken är fostrade i klubben.
- Det är häftigt , säger Albin Ekdal.

Albin Ekdal, John Guidetti, Nabil Bahoui och Kristoffer Nordfeldt har en sak gemensamt: de är fostrade i Brommapojkarna och med i det svenska landslaget.

- Jag har alltid sagt att det är en väldigt bra klubb. Det finns många talanger och klubben har fått oförtjänt kritik för att talangerna inte tar steget sen, men nu visar vi att det är fyra som har spelat med varandra och har varit i BP i många år som är med i ett svenskt landslag. Jag tror inte att det är många andra klubbar i Sverige där det är spelare som har gjort samma resa, säger Ekdal.

Albin Ekdal spelade tillsammans med Kristoffer Nordfeldt under hela uppväxten och från och till med John Guidetti i och med att han är yngre.

- Men ibland flyttades han upp och var med oss. ”Nabbe” har jag inte spelat med. Jag har stött på honom, men inte spelat tillsammans. Sedan kom han upp i A-laget året efter jag stack. Det är häftigt att fyra spelare som har varit i BP sedan barnsben är med i ett svenskt landslag, säger Ekdal.

Vad är det som gör att BP har fostrat fyra landslagsspelare?

- Klubben är målmedveten med sin typ av träning, att man ska utveckla tekniska och passningsskickliga spelare. Det är väl en typisk BP-uppfostran. Jag har ju sett att det ger resultat men det är väl många utifrån som inte riktigt har förstått det. Men nu kanske de personerna håller tyst.

BP har fått både beröm och kritik för att det är en hård utslagning – hur ser du på det?

- Det är en ständig debatt om när man ska satsa och hur man ska satsa, det är inte bara BP som satsar hårt utan det gör väl alla storklubbar? Sedan att det finns många lag i BP är för att det finns många unga killar och tjejer i Bromma. Alla får ju plats.

- Jag ville satsa tidigt och då blev det i ett lag som ville satsa tidigt. De som vill spela mer för att ha kul kan ju också göra det så jag ser inte riktigt problemet. Om jag hade spelat med killar som inte var lika intresserade då hade jag blivit frustrerad, så jag förstår inte riktigt poängen, om man inte vill satsa så finns det många lag i BP som tar det lite mer piano.

Publicerad 2014-11-11 kl 12:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons