Brasilien vann rafflande OS-final - tog andra raka guldet

OS 2021

Brasilien är olympiska mästare på herrsidan för andra turneringen i rad.
Finalen mot Spanien blev högdramatisk och avgjordes först i förlängning när Malcom sprang in med det avgörande 2-1-målet.

Brasilien och Spanien var två av förhandsfavoriterna inför herrarnas OS-turnering, som i år är en U24-turnering med tre överåriga spelare tillåtna per nation. Under lördagen gjorde de båda giganterna upp om OS-guldet i Yokohama - på samma arena där Brasilien vann VM-guld 2002.

Tio minuter före paus tilldelades Brasilien en straffspark efter VAR-granskning när Spaniens målvakt Unai Simon gick för bryskt in i en luftduell med Matheus Cunha. Everton-stjärnan Richarlison, som gjort fem mål tidigare i OS-turneringen, sköt dock straffen högt över ribban efter att ha trippat fram och förgäves försökt vänta ut Unai Simon.

Brassarna gick ändå till halvtidsvila med en 1-0-ledning efter att Cunha agerat snabbast på en hög lyra från Dani Alves i offensivt straffområde, tagit sig förbi ett par spanska försvarare och tryckt bollen i nät.

Spanjorerna kvitterade dock till 1-1 när Mikel Oyarzabal störtade fram och slog in Carlos Solers högerinlägg med en bestämd volley från vänsterinnerposition med timmen spelad. Målet förde matchen till förlängning - där Brasilien till slut gick segrande.

I början på den andra förlängningshalvleken löpte sig anfallsinhopparen Malcom, till vardags i Zenit St. Petersburg, fri på vänstersidan innan han satte dit 2-1-målet via Unai Simon. Brasilien kunde sedan hålla undan och ta hem sitt andra raka OS-guld efter finalsegern mot Tyskland hemma i Rio de Janeiro 2016.