POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Brasiliens förbundskapten: Sverige går till VM om de spelar som i EM

Foto: Scanpix

Mano Menezes, Brasilien.

SOLNA. Brasiliens förbundskapten Mano Menezes tycker att Sverige gjorde ett okej EM och tror att spelet där skulle räcka i VM-kvalet för att ta sig till Brasilien-VM 2014.

I höst drar kvalet till VM i Brasilien 2014 igång. Brasilien är som värdnation direktkvalificerade men Sverige måste, som alla andra, gå igenom ett tufft kvalspel. Och trots att Brasilien slog Sverige med 3-0 tror deras förbundskapten Mano Menezes att Sverige klarar uppgiften.
- Jag tror att det är möjligt. Kvalmatcherna är väldigt hårda men om Sverige spelar som de gjorde under EM så kan de göra det, säger han.

Brasiliens insats i 3-0-segern var han nöjd med. Framför allt tre spelare.
- Vi ville ge ett starkt besked och jag tycker att landslaget gjorde en bra match där vi skapade många chanser och så gör vi tre mål. Ett rättvist resultat. Nu måste vi fortsätta att förbättra spelet för att göra det som vi gjorde, men prestera under hela matchen. Jag är framför allt nöjd med Ramires, Dani Alves och David Luiz.

Det var många hårda smällar på Neymar. Vad tycker du om det?
- Det måste man kunna ta, sådan har fotbollen alltid varit. Ibland får man lite hårdare bevakning och jag tror att Neymar kan hantera det.

Med två år till VM ser vi en trend där allt fler gör som Neymar och stannar hemma i Brasilien istället för att flytta till Europa i ung ålder. Hur påverkar det er?
- Vi har alltid haft problemet att många spelare spelar utomlands men just nu närmar vi oss 50-50. Det skapar vissa svårigheter eftersom spelet är annorlunda i Brasilien mot i Europa. Men spelare som Lucas och Oscar kommer att lära sig mycket taktiskt av att flytta och det är bra för oss.

Publicerad 2012-08-15 kl 22:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå