Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Caparros sugen på förbundskaptensjobbet: "Är kvalificerad"

Foto: TT

Jobbet som spansk förbundskapten är tillgängligt. Först att lobba för sig själv är Joaquin Caparros, tidigare i bland annat Sevilla och Athletic.
- Precis som alla andra spanska tränare är jag kvalificerad för jobbet, säger han.

Managern hade senast hand om Granada säsongen 2014/15 och verkar sugen på att kastas in i hetluften igen. Under en seminarium, sponsrat av spanska nyhetsbyrån Efe, lobbade han under tisdagen för sig själv som efterädare till Vicente del Bosque som avgick som Spaniens förbundskapten efter EM.

- Som alla tränare inom den spanska fotbollen är jag kvalificerad och angelägen om att göra jobbet, säger Caparros.

Spanien åkte snöpligt ut ur EM efter förlust mot Italien i åttondelsfinalen, men tränaren menar att den spanska modellen fortsatt fungerar och säger att han inte planerar förändra den om han skulle ta över.

- Tack vare den har vi vunnit titlar och blivit en referenspunkt i världen. Vi kan inte förändra den. Nyckeln till framgång är att få ut max av varenda spelare baserat på deras kvalitéer. 

Caparros påpekar att han bara är en av många kandidater.

- Jag har coachat i runt 500 matcher i La Liga och på alla nivåer. De flesta andra tränarna som kommit fram i Spanien har liknande bakgrund och är alla ambitiösa, säger han, men medger samtidigt att det blir ett svårt uppdrag att ersättare del Bosque oavsett vem som får jobbet: 

- Han är väldigt intelligent, och balanserade laget genom att använda veteraner och nya spelare. Han installerade även värderingar i spelarna. Vi uppskattar honom för mer än bara titlarna. 

Publicerad 2016-07-13 kl 10:28
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER