POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Chanko tror på bra Qatar-VM: "Problemet blir engelsmännen"

Lolo Chanko har besökt Qatar.
Han tror att landet blir en utmärkt värd för VM.
- Men frågan är om de klarar av engelsmännen, säger mittfältaren.

Fotbollskanalen.se når den förre Hammarby-, Malmö- och Dif-spelaren dagen efter hans återkomst från asiatiska mästerkapen som avgörs just i Qatar. Chankos Syrien åkte ur redan i gruppspelet, där Jordanien och Japan snuvade dem på avancemanget.

- Vi hade lite otur och tappade matcherna i slutet. För min del blev det inte så mycket spel heller. Jag var lite ur form efter en månads ledighet med Ålborg, säger 31-åringen.

En annan förklaring kan ha varit tränar- och spelsystemskiftet som genomfördes bara två veckor inför turneringens start. Man gick från 3-5-2 till ett klassiskt 4-4-2 och det blev många taktiska genomgångar med truppen – i stället för konditions- och styrkepass.

- Men jag har ju det där med 4-4-2 i blodet. Så jag kunde ofta bara stå bredvid när de andra fick lära sig, säger Chanko.

Trots de sportsliga motgångarna tar han dock med sig positiva intryck från Qatar. Enligt Chanko krävs – utöver arenabyggen – inte särskilt stora förändringar innan det blir dags att arrangera VM-slutspelet 2022.

- Allting var bra förutom publiken. Vårt landslag höjde snittet en del, men på mnga mnatcher nu under ASian Cup kom bara fem, sex tusen åskådare, säger Chanko.

Hur väl rustat är Qatar för ett ännu större arrangemang, som VM?
- De har redan gått framåt ganska långt. Själva staden Doha känns helt nybyggd med fina, höga byggnader. Man märker att det är ett rikt land. En positiv grej är bensinpriserna. Det kostar fyra euro att fylla full tank, så folk kan åka runt med sina V12:or under VM (skratt).

Vad har du för andra intryck från landet?
- En grej som var rolig var shoppingen. De har massor av stora gallerior som är ganska speciella. Några har isbanor inomhus, och en var som Venedig. Det var fullt med vatten och man fick åka båt mellan butikerna. Rätt mysigt faktisk, säger Chanko.

Hur var faciliteterna för er spelare?
- Mycket, mycket bra. Det går inte att klaga. De flesta hotellen är jättefina och håller hög standard.

Vad finns det att fixa före VM då?
- Dels är det ju jättearenorna som ska byggas. Men det jag går runt och tänker på annars är säkerheten. De har inte så mycket poliser och vad ska hända när tillexempel engelsmännen kommer dit? Jag tror inte att de kan hantera det. Men det är klart, de har gott om tid – och pengar – så det löser sig nog.

Publicerad 2011-01-24 kl 16:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå